Június

Javában benne járunk a nyárban, éjjelente kellemes 20-22 fok van, reggel 10 körül kezd meleg lenni és délben bizony pörkölő forróság van. Igy aztán igyekszünk korábban kezdeni a munkát, délben hosszabb sziesztát és egy kis lubickolást beiktatni, majd késő délutántól újból dolgozunk, míg erőnk és energiánk bírja.
Elfoglaltságot a belső hajótér kialakítása ad. A két hátsó vendégkabin kialakítása nagyon sok fejtörést okozott, megvalósítása már könnyebbnek tűnt. Az oldalfalakat kb. 40 cm magasan 6mm vastag parafával, majd azt 4 mm vastagságú falemezzel borítjuk.

Indul a természet körforgása

Miután a télen letermett a kerti grapefriutfáról az utolsó gyümölcs, mostanáig nem történt semmi a lombok közt. Ám nemrég friss méregzöld gyümölcsök jelentek meg az ágakon. Jön az idei mézédes grapefruit termés!

Ez pedig az agáve bokor termése!

Dohogó

A motorkiemelésről korábban itt írtam. Nos ha lassan is, de eljutott odáig a dolog, hogy a motor átesett egy fődarabfelújításon és most ujjászületve várja, hogy visszakerüljön a pihe-puha meleg motortérbe :)
A szétszerelés során megállapítást nyert, hogy az évek alatt összegyűlt vízkő, rozsda és törmelék elzárta a hűtőjératok egy részét, igy a második henger "megsült".
Cserére került az összes csapágycsésze, a hengerek, dugok, gyűrűk, befecskendező elemek, tömítések.

Hálófülke

Folytattuk a munka sorát a halófülke falainak borításával. A meglévő falakat meghagytuk :) de elhasználódott felületüket új faburkolattal láttuk el. Külső falakat parafaburkolattal szigeteltük. Mivel a "falak" esetünkben 4 négyzetméteres szabálytalan alakzatot jelent, így először minden felületről kartonból (hála néked Lidl Hellas) sablont kell csinálni, E sablon alapján kerül kifűrészelésre a fatábla, Ezt a helyszínen számtalan illesztéspróbával fűrészeljük, csiszoljuk, toljuk és húzzuk, míg be nem passzol a helyére. Nemritkán 35 fok körüli poros, zárt és szűk helyen.

Fürdőszoba

A fürdőben elbontottuk a régi felemás padlót és helyére az uj elrendezésnek megfelelő alapzat kerül be a napokban. Mivel itt lesz a zuhanyzó, így a falakat vizzáró üvegszövettel vonjuk be. Ezzel is végeztünk ma! :)

Ha június, akkor szülinap!!!

Ezt a szülinapi partit a végtelen tenger kavicsos partján rendeztük. Összegyűlt a teljes magyar kolónia, azaz Kati, Tibor, Zazi és mi ketten :) Hatalmas grillezést hajtottunk végre Tibor szakavatott vezényletével. Hozzá jóféle vörösbor dukált, miközben enyhítő hullámokban hűsítettük naptól hevült testünk. Amolyan all inclusive Wellnes & Spa, ahogy ezt manapság oly divatosan hívják!

Számvetés: Éppen egy évvel korábban a hajó frissen vakart-kapart törzse alatt ültünk, s tervezgettük a felújítás szükséges lépéseit. Az elmúlt év alatt kiszereltünk minden mozdíthatót a hajóból, kivettük és sikeresen felújíttattuk a motort, lefestettük a hajó alját epoxi festékkel, a felsőtesten sikeres átalakításokat végeztünk, ablaknyílásokat bővítettünk, szűkítettünk és vágtunk ujjakat. A falak belső felületét sikerült parafával szigetelni, dekorit falemezzel diszboritást készíteni, a bútorok főfalai belaminálva várjak a beépülő polcokat és ajtókat. Augusztusban végzünk a falak felépítésével és folytatódhat a bútorépítés, hiszen hátra van meg a háló, a konyha, a nappali, a ruhásszekrény és a fürdőszoba (+ cockpit) kiépítése! Talán lassabban megy a munka, mint azt néha az ember szeretné, de figyelembe kell venni, hogy csak ketten vagyunk rá (ritkán vagyunk úgy elkényeztetve, hogy segítő kezek vegyenek körbe minket), ez a munka, annak minden fázisával számunkra is újdonság. Meg kell ismerni az anyagokat, szerszámokat, a fogásokat, és a buktatókat. Úgy gondolom, hogy nem haladtunk rosszul, megtettük, amit lehetet, nem húztuk az időt, s szerencsésnek mondhatom magam, hogy párom E. is olyan ambícióval tolja a szekeret, hogy néha magam is csodálkozom, honnan jön ez az erő? De jól vagyunk, élvezzük a napokat és a kreatív alkotás örömét és ez a legfontosabb! Hajrá előre!

Facebook kotyogó