November

... az ősz hava, csípős reggelek, füstszagot hord a szél, meleg sugarával símogat a déli nap, sötét esték. Ekkor van "mindenszentek", avagy a halottak napja. Mi is gyertyát gyújtottunk azokért, akik már nem lehetnek velünk többé. Égjen ez a két jelképes lángocska azokért is, akik a görögországi ítéletidőben vesztették életüket :(

 

... érezhetően hidegebbre fordult az időjárás, megszaporodott az esőnapok száma. Ráadásul az égi csapadék felhőszakadás formájában köszönt le ránk, pár percig "mintha dézsából öntenék", aztán fel óra napsütés, majd ismétlődik a program. Sajnálattal értesültünk a hírekből, hogy Görögország egyes részein súlyos károkat és emberéleteket követelt az eső után fakadó sárlavina.  ;(J. és B. hátsó kabinok

A csapadékos időjárás nem tántorít el minket a munkavégzéstől, tovább szabjuk a bútornak való faanyagot, csiszolunk, festünk, lakkozunk és tervezgetünk. A kabinok alsó parafaburkolást, az ágyládák glettelt-festett üvegszövet borítást kaptak. A festés természetesen a megszokott ajánlás szerint, alapozás és 2x színre festés. Minden komponens poliuretánalapú műanyagfesték, mely UV álló és kiemelkedő keménységgel bír.

Kezdet

Vég

a két végpont között akadt némi munkánk

Festés lakkozás

Kihasználva a pillanatnyilag még kellemes időjárási ablakokat, lázas sebességgel folyik az elkészült bútorelemek alapozófestése, majd 3x-os színfestése. A világos fal és bútor kontrasztja a lakkozott natur fa. A festés - száradási idejéből adódóan - hosszadalmas munka. Egyik szemünkkel a munkadarabot, másikkal az eget kell figyelni, mert ha jön az eső, bizony gyorsnak kell ám lenni!

Tároló

A tároló épitése finisbe lépett,ajtókat kaptak a polcok.Bizony egy csuszóajtó kialakitása nem egyszerü feladat egy olyan hajón,ahol semmi nem egyenes és derékszögü...de azért kis csalásokkal,ékekkel egész jól megvalósitható  :)

A csuszószerkezet még ezután kerül felszerelésre,de a próba és a fénykép kedvéért minden ajtót a többé-kevésbé helyére állitottunk.

Csuszóajtók

Frontfalburkolás

 A belső főfal borítását is sikerült megoldanunk, igaz többször módosítva az eredeti elképzelést, hiszen már a bejárati nyílás mérete megakadályozta, hogy egy darabból vágjuk ki a megfelelő méretet :)

Hálókabin

Jöjjön egy pár kép a kapitányi hálókabin bemutatásáról...a legnagyobb helyiség a hajó terében....korábban csak a fele volt ágynak megcsinálva,de mi ugy döntöttünk,az egész helyiség egy NAAAAAGY ágy lesz:)

volt átjáró a hálóból a fürdőbe,mi ezt az ajtót lezártuk,igy tudunk egy 2x2 m-es hancurt kialakitani :)

 

Hajdanában danában

az uj kabin kialakitása

Kialakitva

kezdődhet az ágykeret épitése

ruhásszekrény régen

a középső részek bepolcozásra kerültek,a két szélső szekrény  akasztós rész lesz...és tolóajtó koronázza majd

és ma

Útra készen

Az ősz végén (vagy ez már a tél eleje?) számunkra is elhozta a munka végét. Még pár nap és mi is elmegyünk. Kicsit sajnáljuk is a dolgot, pl. éppen most, mikor e sorokat billentyűzöm a gépbe és kint ezer sugarából süt, sziporkázik a nap! De tudjuk, hogy jönnek a kellemetlenebb, erősen szeles napok, esővel szaporítva. Így hát azzal a tudattal hagyunk itt mindent egy időre, hogy elvégeztük mindazt, amire időnkből és energiánkból futotta. Nem vesztegettük el a napokat, igyekeztünk a rendelkezésünkre álló lehetőségeket jól kiaknázni. Sokat tanultunk, tapasztaltunk az eltelt hónapok folyamán. Bár görögül még mindig nem beszélünk, de egyre több szót tudunk használni a mindennapi kapcsolatokban és ezt a görögök nagyra értékelik! Türelmesen magyaráznak, segítenek, ha nem értünk valamit. Szeretünk itt lenni.
A távozás persze azt is magával hozta, hogy Smiley-t be kellett csomagolnunk télire, nehogy egy esetleges felhőszakadás nagy kárt tegyen a félig kész bútorzatban és a hajóban. Így aztán bőségesen leborítottuk ponyvával, műanyag fóliával és az egészet lekötöztük, mint a kötözött sonkát! :)

αντίο στην Ελλάδα

Köszönjük, hogy itt lehettünk, a sok csodás látnivalót, a finom ételeket és a jó társaságot! Sokat sikerült haladnunk a munkánkkal, jól éreztük magunkat! Jövőre újra visszatérünk, hiszen sok munka, élmény, kaland vár még ránk!

Hova tovább?

Úgy döntöttünk, hogy a hideg hónapokra "alkalmi munkavállalók" leszünk, azaz a 4 téli hónapra az osztrák Hotel Albona Nova lesz az átmeneti otthonunk! Persze nem a King Size lakosztály, hiszen egy szobalány és egy konyhai kisegítő valószínűleg szerényebb keretek között lesz elszállásolva :)
Terveink szerint a blog átmenetileg "Hotelmunkások" fejezetet nyit majd, s egészen Április közepéig szünetel a hajófelújítási rovat :) Természetesen e hosszú négy hónap alatt sem kell majd nélkülözni a blogunk olvasását, hiszen az  eseményekről, tapasztalatokról, élményekről megosztjuk veletek a híreket, ahogyan eddig is tettük.
Legközelebbi jelentkezésünk a havas síparadicsomból decemberben!

.