Március idusa

A Március gyönyörű meleggel indult, majd egy markáns nyugati hidegfront alaposan lehűtötte a hőmérsékletet. Jelenleg (03.11) alig valamivel 10 Celsius felett van a hőmérséklet, esik az eső, fúj a szél, igazán kellemetlen az idő. Persze a természet ezzel mit sem törődik!

Virágoznak a mandulafák

Nőnapra vadvirágból került bokréta

Párnaciha

Párnaink huzata megérett a cserére. E. gondosan elrejtett maradék anyagainak és kitartó varrómunkájának köszönhetően elkészült 3 "patchwork" párna!

Farigcsa-facsiga

Készülnek a faragandó alkatrészek, mint pl. az ágylábak! (állítólag Michelangelo is így kezdte) Aztán készült még más "hiánypótlás" is az árbóctartó oszlophoz. Persze, ahogy az lenni szokott, két fűrészelés közben halkan elköszönt a dekopír, s átadta vibrációs lelkét az örök hulladékfémtelepnek :(
Március végére elkészült a jobb hátsó kabin ágy-váz-szerkezete és a hozzá tartozó fedlaprendszer, hiszen az ágy alatt óriási tároló kerül kialakításra. Minden elemet gondosan modellezünk kartonból, fűrészelünk táblából és csiszolunk, reszelünk, faragunk, míg be nem fér a kívánt helyre.

ágylábak

Idegölő az idegölő

Márciusban találkozónk volt a helybéli görög fogorvossal, aki többszöri találkozón irtotta fogunk idegeit.  

Színpompás naplemente

A következő képekhez kár lenne bármit is mondani

Pici piac Ermioniban

Ermioniban (kb. 5 km hozzánk) minden csütörtökön piac van! Ilyenkor a helybéliek mellett megjelenik a helyi "hajós társadalom" színe-java, hogy feltöltse tartalékait a következő hétre. A szokásosan gazdag zöldség-gyümölcs kínálat mellett természetesen árulják portékájukat a "vegyeskereskedések". Ezek hangulatképeiből hoztam most ízelítőt 

Facebook kotyogó